Διάκριση της Globalsat στα επιχειρηματικά βραβεία Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας για τις εξαιρετικές επιδόσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα

Διάκριση της Globalsat στα επιχειρηματικά βραβεία Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας για τις εξαιρετικές επιδόσεις στα οικονομικά της αποτελέσματα

Η Globalsat, η οποία συγκαταλέγεται σήμερα στις πλέον αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες, διακρίθηκε στα επιχειρηματικά βραβεία Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2023, τα οποία διοργανώθηκαν για 8η φορά, τιμώντας την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις επιχειρήσεις που αποτελούν τα θετικά παραδείγματα ανάπτυξης και εξέλιξης στην ελληνική αγορά. 

Η Globalsat, βάσει των οικονομικών της επιδόσεων για το 2022, βραβεύτηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία “Greek Business Champions”, η οποία αναγνωρίζει επιχειρήσεις που επιτυγχάνουν κύκλο εργασιών άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ και ταυτόχρονα παρουσιάζουν αύξηση μεγαλύτερη του 10% στον κύκλο εργασιών και τα κέρδη προ φόρων, κατά τη διάρκεια του ίδιου οικονομικού έτους.

Στα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2022, η Globalsat σημείωσε σημαντική αύξηση κατά 14,85% στον κύκλο εργασιών της και ανάπτυξη πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ στα κέρδη προ φόρων (αύξηση 253,78 % σε σχέση με το 2021), επιβεβαιώνοντας την αναπτυξιακή της πορεία των τελευταίων ετών.

Η Globalsat υποδέχεται και σχεδιάζει την τρίτη δεκαετία λειτουργίας της, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη δύναμη που κατέχει στις υπηρεσίες διανομής, το ισχυρό και συνεχώς αναπτυσσόμενο πελατολόγιό της στην αγορά του retail και της τεχνολογίας και στοχεύει στο μετασχηματισμό της, σε έναν πλήρη και ολοκληρωμένο πάροχο επιχειρησιακών λύσεων όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά. Οι πυλώνες ανάπτυξης του επιχειρηματικού μας πλάνου, εστιάζουν στην περαιτέρω διεύρυνση των λύσεων για συστήματα αυτοπαραγωγής και αυτοκατανάλωσης ηλιακής ενέργειας για επιχειρήσεις, την ανάπτυξη λύσεων ΙοΤ για την παρακολούθηση της συνολικής κατανάλωσης μέσω των συστημάτων Smart Metering, καθώς και την καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης. Επιπλέον, παραμένει σταθερά στις προτεραιότητές μας, η ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στη διανομή προϊόντων, οι ολοκληρωμένες ΙοΤ λύσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιρειών, που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να εκσυγχρονίσουν τις λειτουργίες τους και τέλος η επέκταση σε νέες αγορές, προσφέροντας το σύνολο των υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στο portfolio μας.’, σημείωσε ο κος Κώστας Αγραφιώτης, Γενικός Δ/ντής του Ομίλου.

Διανύοντας την τρίτη δεκαετία λειτουργίας της, το νέο επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης της Globalsat, στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: την τεχνολογία, με τη διεύρυνση των λύσεων προς επιχειρήσεις, την καινοτομία, με νέα προϊόντα και εφαρμογές, την βιώσιμη ενέργεια, με την επέκταση των λύσεών της για την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων.

Σχετικά με τον Όμιλο Globalsat

Ο Όμιλος Globalsat, ηγείται στην Ελληνική αγορά στη διανομή και διαχείριση προϊόντων τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, οικιακών συσκευών και μικροσυσκευών και παράλληλα, αναπτύσσει ολοκληρωμένες επαγγελματικές λύσεις με βάση την τεχνολογία, με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους εταιρικούς του πελάτες, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προκύπτουν στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο Όμιλος έχει αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαία διεθνή brand, όπως η Samsung, η Huawei, η TCL, η Sencor και η Logitech, ενώ συνεργάζεται με όλες τις εταιρείες του κλάδου τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας, καθώς και με όλα τα δίκτυα λιανικής στην Ελλάδα και την Κύπρο. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ο Όμιλος προσφέρει ένα πλήρες φάσμα εξειδικευμένων λύσεων, που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Blink στην Ελλάδα, τη χρηματοδότηση, τη μελέτη και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ιδιοκατανάλωσης στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων, με σκοπό την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους, καθώς και την ανάπτυξη λύσεων ΙοΤ Smart Metering. 

H Globalsat ενσωματώθηκε στη λίστα των 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών για το 2022, στη σχετική αξιολόγηση από το Fortune. Ακόμα, η εταιρεία πιστοποιήθηκε ως GREAT PLACE TO WORK και περιλαμβάνεται στη λίστα με τις κορυφαίες εταιρείες που διακρίνονται για το περιβάλλον εργασίας και την κουλτούρα τους.

Μάθετε περισσότερα:

Website | LinkedIn | Facebook | Instagram | YouTube