Globalsat: νέα εποχή λειτουργίας και ανάπτυξης. Νέα μετοχική σύνθεση. Στρατηγική ανάπτυξη στη βάση τριών πυλώνων.


 

Ο Όμιλος Globalsat-Teleunicom, μεταβαίνει στη νέα εποχή λειτουργίας του, με την αναδιαμόρφωση της μετοχικής του σύνθεσης, η οποία προέκυψε από την ανάκτηση του συνόλου των μετοχών του, που είχαν περιέλθει στην AVE το 2019.

Στο πλαίσιο της αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης του Ομίλου, η VAPAD A.E., εταιρεία συμφερόντων της ιδιοκτησίας του Ομίλου, αποκτά το 25% και 2 μετοχές της AVE και πλέον συγκεντρώνει το 50% και 1 μετοχές του Ομίλου Globalsat-Teleunicom. Παράλληλα, ο Όμιλος διέθεσε το ποσοστό της Teleunicom A.E. που κατείχε στην εταιρεία Retail and More, στην AVE, αποτυπώνοντας τη στρατηγική του στόχευση να αντικαταστήσει τη δραστηριότητά του στο χονδρικό εμπόριο προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, με την επιτάχυνση του πλάνου ανάπτυξής του στους δυο βασικούς πυλώνες της δραστηριότητάς του, την τεχνολογία και την ενέργεια.

O Όμιλος AVE, μέσω της πώλησης της συμμετοχής του στην Kristelcom και την αύξηση της συμμετοχής του στη Retail and More, εστιάζει στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που αφορούν στην κατηγορία FMCG. Η σύμπραξη των δύο ομίλων, από το 2019, διατήρησε ένα ιδιαίτερα θετικό πρόσημο, με τον Όμιλο Kristelcom να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της AVE.

Πυλώνες ανάπτυξης για τον Όμιλο GlobalsatTeleunicom.

O Όμιλος αποτελεί σήμερα μία από τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ελληνική αγορά, έχοντας δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα δίκτυα συνεργασίας με όλη τη retail αγορά τεχνολογίας, καθώς και με όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην ελληνική και κυπριακή αγορά. Πρωταγωνιστεί στη διανομή κορυφαίων τεχνολογικών brand, όπως η Samsung, η Huawei, η Sony, η Lenovo και η Logitech, ενώ το 2022 ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Ασιατική εταιρεία TCL, για την επίσημη διανομή της πλήρους γκάμας λευκών συσκευών και τηλεοράσεων στην Ελλάδα. Επιπλέον, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το εκτενές δίκτυο της σε παγκόσμιο επίπεδο, η Globalsat έχει δημιουργήσει και διανέμει τρία υψηλής ποιότητας private label brands αξεσουάρ τεχνολογίας (Vivid, Cosy, Redshield), για λογαριασμό πελατών της στην ελληνική αγορά.

Διανύοντας την τρίτη δεκαετία λειτουργίας της εταιρείας, το νέο επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξής της στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: την τεχνολογία, με τη διεύρυνση των λύσεων προς επιχειρήσεις, την καινοτομία, με νέα προϊόντα και εφαρμογές, την βιώσιμη ενέργεια, με την επέκταση των λύσεών της για την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων.

Ο πυλώνας της πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων στην Ελλάδα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τη Globalsat. Ως εμπορικός αντιπρόσωπος της Blink Charging Hellas, αναπτύσσει στην Ελλάδα, το δίκτυο των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Blink, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα της διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπρόσθετα, από τις αρχές του 2023, η εταιρεία διεύρυνε τη δραστηριότητά της σε νέα πεδία, δημιουργώντας τη Greenvolt Next Greece, σε συνεργασία με τον Όμιλο Greenvolt, που πρωτοπορεί στην Ευρώπη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μέσω της Greenvolt Next, η Globalsat προσφέρει ένα πλήρες φάσμα εξειδικευμένων λύσεων, που περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση, τη μελέτη και την εγκατάσταση  φωτοβολταϊκών συστημάτων ιδιοκατανάλωσης στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων, με σκοπό την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως μέσα στο 2022 ο Όμιλος επέκτεινε τις δραστηριότητές του με τη δημιουργία νέων γραφείων στην Κρήτη, με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών του δικτύου συνεργατών και των επιχειρησιακών πελατών της στην περιοχή. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο επέκτασης της υπηρεσίας Outsourced Category Management Solutions και εκτός Ελλάδος, το πρώτο τρίμηνο του 2023, προχώρησε στη δημιουργία γραφείων στη Ρουμανία, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες του έργου που αναπτύσσει με τη Vodafone Ρουμανίας για την  διαχείριση, ανάπτυξη και διανομή των προϊοντικών κατηγοριών Accessories & Gadgets, στα 450 καταστήματά της στο σύνολο της χώρας.

Το επιστέγασμα της μεθοδευμένης πορείας και της στοχοπροσήλωσης στην ανάπτυξη του Ομίλου, ήρθε με την ενσωμάτωση της Globalsat στη λίστα των 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών για το 2022, στη σχετική αξιολόγηση από το Fortune. Τέλος, η πιστοποίηση από τον θεσμό Great Place to Work που έλαβε η Globalsat, επιβεβαιώνει την έμφαση του Ομίλου στην ανάπτυξή του ανθρώπινου δυναμικού του, τη διαρκή εκπαίδευση, τη συνεχή ανανέωση των διαδικασιών και τη δημιουργία μιας κουλτούρας με πυρήνα την ομάδα της Globalsat.

Στόχος της εταιρείας για την επόμενη τριετία, είναι η διατήρηση του υψηλού ρυθμού ανάπτυξής της με έμφαση στους πυλώνες τεχνολογία και πράσινη ενέργεια και παράλληλα, η διατήρησή της στις κορυφαίες επιχειρήσεις της αγοράς, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και σε αυτό της ιδιότητάς της ως εργοδότης επιλογής.

Μάθετε περισσότεραWebsite | LinkedIn | Facebook | Instagram | YouTube

Comments are disabled.