Η Globalsat και η Corio Generation ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους, για την από κοινού διερεύνηση των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.


 

  • Στρατηγική συμφωνία ανάμεσα στην Corio, εταιρεία παραγωγής ενέργειας μέσω υπεράκτιων αιολικών πάρκων με διεθνή παρουσία και την ελληνική εταιρεία τεχνολογίας Globalsat.
  • Η Ελλάδα αποτελεί μια δυναμική αγορά για την αιολική ενέργεια, δεδομένης της πρόθεσης της κυβέρνησης να εγκαταστήσει 4,9 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, μέχρι το 2030-2032.

O Όμιλος εταιρειών Globalsat και η Corio, υπέγραψαν στρατηγική συμφωνία με στόχο την από κοινού διερεύνηση ευκαιριών στον τομέα της ανάπτυξης της παραγωγής ενέργειας από υπεράκτια αιολικά πάρκα στην Ελλάδα, συνδυάζοντας την εμπειρία της Corio στην υλοποίηση σχετικών έργων παγκοσμίως, με την γνώση και την κατανόηση της Globalsat για το ρυθμιστικό και οικονομικό πλαίσιο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το σχετικό μνημόνιο, το οποίο υπέγραψαν οι δυο πλευρές, η Corio και η Globalsat, θα συνεργαστούν για την αξιολόγηση πιθανών περιοχών για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων, διεξάγοντας τεχνικές μελέτες και έρευνες σχετικά με τις αντίστοιχες ατμοσφαιρικές και θαλάσσιες συνθήκες.

Αξιοποιώντας τη σημαντική παρουσία της Globalsat στην Ελληνική αγορά στους τομείς της τεχνολογίας και της πράσινης ενέργειας, οι δύο εταιρείες θα αξιολογήσουν τους επίσημους διαγωνισμούς έργων, με σκοπό την υποβολή προσφορών για τα δικαιώματα, την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση υπεράκτιων αιολικών έργων για την παραγωγή ενέργειας.

Οι ευκαιρίες για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών έργων στα ελληνικά ύδατα αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα διαθέτει ευνοϊκές συνθήκες για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας μέσω υπεράκτιων αιολικών πάρκων και όπως επίσημα ανακοίνωσε στις 31 Οκτωβρίου, η Ελληνική Κυβέρνηση,  ο στόχος είναι να υλοποιηθούν έργα ισχύος τουλάχιστον 4,9 GW έως το 2030-2032, ως μέρος του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ). Το σχέδιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων μάλιστα επεκτείνεται σε έργα εκτιμώμενης ελάχιστης ισχύος 12.4GW σε έως και 25 εντοπισμένες περιοχές μακροπρόθεσμα μετά το 2030-2032.

Ο Guillermo MartinezNavas, Επικεφαλής Αμερικής και Νέων Αγορών και Στρατηγικής Χαρτοφυλακίου, της Corio, δήλωσε: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας συνεργασία ανάμεσα σε δύο εταιρείες, ηγέτες στον τομέα τους. Με την εμπειρία μας στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών και ελκυστικών προτάσεων για την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων και την απόκτηση σχετικών δικαιωμάτων στον θαλάσσιο χώρο, σε παγκόσμιο επίπεδο, βρισκόμαστε σε μια ιδανική θέση και στοχεύουμε στο να διαδραματίσουμε ένα σημαντικό ρόλο στο χώρο της ανανεώσιμης ενέργειας στην Ελλάδα. Η Globalsat αποτελεί έναν ιδανικό συνεργάτη για εμάς στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει ένα εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχημένων εμπορικών δραστηριοτήτων και βαθιά κατανόηση της αγοράς ενώ ταυτόχρονα δεσμεύεται να υποστηρίξει τη μετάβαση προς ένα πιο πράσινο μέλλον μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας.»

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Globalsat Group, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Corio Generation αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευσή μας προς ένα βιώσιμο και πράσινο μέλλον. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι καθώς μέσω αυτής μας δίνεται η δυνατότητα να αναδιαμορφώσουμε το τοπίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, μας βοηθά να υλοποιήσουμε τη  δέσμευσή μας ως προς την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, με τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την τροφοδότηση του αύριο με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Σε συνεργασία με την Corio Generation, ξεκινάει η διαδικασία δημιουργίας υπεράκτιων αιολικών έργων, αξιοποιώντας την εντυπωσιακή δύναμη του ανέμου και καινοτομώντας στον τομέα των βιώσιμων λύσεων ενέργειας. Τα έργα αυτά θα ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιο της Globalsat στον τομέα της ενέργειας και ταυτόχρονα την οικονομία συνολικά, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.»

Η Corio Generation είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων σε παγκόσμιο επίπεδο, με έργα σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου έργου ΄Attentive Energy One΄, στη Νέα Υόρκη. Διαθέτει έργα σε εξέλιξη σε πολλές χώρες της Ευρώπης και αυτή την περίοδο αξιολογεί ενεργά ευκαιρίες στη Νότια Ευρώπη σε χώρες όπως η  Πορτογαλίας και η Ελλάδα.

Η συνεργασία με την Globalsat, μια κορυφαία ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας εδώ και 20 χρόνια, αποτελεί δέσμευση των δύο εταίρων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών έργων στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Λίγα λόγια για την Corio Generation

Η Corio Generation ειδικεύεται στον τομέα της παραγωγής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών παγκοσμίως. Συνδυάζοντας την εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα με την πρόσβαση σε μακροπρόθεσμα επενδυτικά κεφάλαια, εργάζεται για τη δημιουργία, τη διαχείριση και την ολοκλήρωση των έργων που αναλαμβάνει.

Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια χαρτοφυλάκια υπεράκτιων αιολικών πάρκων, με πάνω από 30 GW σε όλη την Ευρώπη, την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και την Αμερική. Το χαρτοφυλάκιό της καλύπτει τόσο εδραιωμένες όσο και αναδυόμενες αγορές, καθώς και τεχνολογίες πλωτής και σταθερής βάσης.

Τα έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας θα συμβάλλουν στη δημιουργία της βάσης του παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος μηδενικών εκπομπών, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες των κοινοτήτων και των επιχειρήσεων με βιώσιμο, αξιόπιστο, ασφαλές και υπεύθυνο τρόπο.

Η Corio Generation ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Macquarie Asset Management και λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα coriogeneration.com.

Λίγα λόγια για τη Globalsat

Ο Όμιλος εταιρειών Globalsat, ηγείται στην Ελληνική αγορά στον τομέα της τεχνολογίας, παρέχοντας ολοκληρωμένες επαγγελματικές λύσεις, στο πλαίσιο του ψηφιακού και ενεργειακού μετασχηματισμού, με υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι Outsourced Category Management, λύσεις DaaS κλπ.

Επιπλέον, η Globalsat υποστηρίζει την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, προσφέροντας μια πλήρη γκάμα εξειδικευμένων λύσεων που περιλαμβάνουν λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (σε συνεργασία με τη Blink), χρηματοδότηση και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε εταιρικούς πελάτες (μέσω συνεργασίας με την Greenvolt Next Greece) και λύσεις IoT Smart Metering για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Ο όμιλος έχει αποκλειστικές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες στην παγκόσμια αγορά όπως η Samsung, η Huawei, η TCL και η Sencor, και συνεργάζεται στενά με εμπόρους λιανικής, παρόχους τηλεπικοινωνιών και επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Ελλάδα  τη Ρουμανία και την Κύπρο.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ian Green, Senior Communications Manager EMEA

Corio Generation
Τηλέφωνο: +44 7523 268 314

Email: ian.green@coriogeneration.com

Παναγιώτα Χαραλαμπάκη

Globalsat

Τηλέφωνο: +30 6937037356

Email: giota.charalampaki@globalsat.gr

Γραφείο Τύπου Globalsat:

W2Strategy

Κάτια Πουλογιάννη, Communication Director

Τηλ: +30 210 36 33 144

Email: katia@w2strategy.gr

 

Comments are disabled.