Στρατηγική συνεργασία του Ομίλου Teleunicom – Globalsat με την Audiovisual


Στρατηγική συνεργασία του Ομίλου Teleunicom – Globalsat με την Audiovisual.

Ο Όμιλος KRISTELCOM που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στην Κύπρο μέσω των κατά 100% θυγατρικών εταιρειών Teleunicom και Globalsat προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την AUDIOVISUAL (Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνος Α.Ε.).Πιο συγκεκριμένα η AUDIO VISUAL και η 100% θυγατρική της «ΙΝΤΕΡΝΑΤΙΟΝΑΛ ΓΚΕΪΜΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΝΤΕΡΤΕΪΝΜΕΝΤ ΑΕ» (IGE) υπέγραψαν με την κυπριακή εταιρεία «BP COMMUNICATION LTD» συμφωνία απόκτησης του 50,01% των μετοχών της κυπριακής εταιρείας «KRISTELCOM LIMITED»  και του 100% των μετοχών της κυπριακής εταιρείας με την επωνυμία KRISTELCOM INVESTMENT LIMITED. Με τη συμφωνία αυτή η AUDIO VISUAL, που αποτελεί εταιρεία συμφερόντων μετόχων  του Ομίλου Βαρδινογιάννη εισέρχεται στον ταχύτατα εξελισσόμενο κλάδο της κινητής τηλεφωνίας και τεχνολογίας.

Οι Teleunicom και Globalsat είναι εταιρείες – διανομείς προϊόντων τεχνολογίας, οικιακών μικροσυσκευών και αυτοματισμού γραφείου. Πιο συγκεκριμένα, δραστηριοποιούνται στη διανομή προϊόντων κινητής τηλεφωνίας και πληροφορικής, ως και μικροσυσκευών, εικόνας και ήχου.

Οι εν λόγω εταιρείες συνεργάζονται, σε αρκετές περιπτώσεις κατ’ αποκλειστικότητα, με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας, των οποίων τα προϊόντα διαθέτουν στην ελληνική και κυπριακή αγορά και τους τελικούς καταναλωτές τους, μέσω του δικτύου συνεργατών τους. Ενδεικτικά brands που ο όμιλος KRISTELCOM αντιπροσωπεύει είναι: Samsung, Huawei, Sony, Lenovo, Celly, Sencor, Lamart, Yenkee, Fieldman, Sage κ.α.

Ο ετήσιος τζίρος του Ομίλου KRISTELCOM για τη χρήση 2018 ανήλθε σε περίπου 120 εκατ. Ευρώ, και το EBITDA σε περίπου 4 εκ Ευρώ, ενώ ο Όμιλος έχει μηδενική έκθεση σε τραπεζικό δανεισμό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΣ ΑΕ», κ. Απόστολος Βούλγαρης δήλωσε τα ακόλουθα: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε στο Όμιλό μας την KRISTELCOM. Η εικοσαετής και πλέον εμπειρία της KRISTELCOM στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα και την Κύπρο, η εμπορική και τεχνολογική εξειδίκευση των στελεχών του καθώς και το υψηλό επίπεδο υποστήριξης των συνεργατών του επέφερε μόνο θετικές επιπτώσεις στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, με αποτέλεσμα να την εμπιστεύονται και να συνεργάζονται μαζί της κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, καθώς και γνωστές αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών. Με την κίνηση αυτή, ο Όμιλός μας επιτυγχάνει να βελτιώσει ουσιωδώς το μέγεθος και τις δραστηριότητές του και μάλιστα σε πλήρως διαφοροποιημένη προϊοντική βάση. Μέσω δε του σχεδίου δράσης της νέας οντότητας σκοπείται η βελτίωση των περιθωρίων αποδοτικότητας του Ομίλου και η μεγέθυνση των λειτουργικών αποτελεσμάτων του, προς όφελος των μετόχων του».

Ο Πρόεδρος των εταιρειών Teleunicom και Globalsat, κ. Αθανάσιος Μπακόπουλος,  χαιρετίζει θερμά τη νέα συμφωνία αναφέροντας: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συμφωνία αυτή, καθώς έρχεται ως επιστέγασμα της εξαιρετικής δουλειάς που πραγματοποιείται στον Όμιλο όλα αυτά τα χρόνια καθώς και των αποτελεσμάτων του, ακόμα και εν μέσω της δύσκολης περιόδου της κρίσης που διένυσε η χώρα. Η νέα αυτή συνεργασία συγκεντρώνει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της θέσης των εταιρειών Teleunicom και Globalsat στις αγορές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς οι συνέργειες που θα προκύψουν εν γένει με τις ανωτέρω εταιρείες και τον οικείο Όμιλο  είναι μεγάλες και σε πολλαπλά επίπεδα. Στόχος μας ήταν, είναι και θα παραμείνει η ανάπτυξη των εταιρειών μας, για αυτό είμαι βέβαιος ότι κάτω από την νέα ομπρέλα, όχι μόνο θα συνεχίσουμε την πολύ καλή πορεία μας, αλλά θα καταφέρουμε ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα

Οι οριστικές μεταβιβάσεις των ανωτέρω μετοχών εκτιμάται ότι θα λάβουν χώρα το αργότερο εντός των προσεχών  τριών μηνών με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Comments are disabled.