Ταξιδεύοντας φέτος το Πάσχα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο


Πρακτικός οδηγός από την Blink, για φόρτιση του αυτοκινήτου στο ταξίδι σας.

Η ηλεκτροκίνηση αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα, με τον αριθμό των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμουε να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και το  2022.

Το φετινό πασχαλινό ταξίδι, θα είναι για πολλούς νέους κατόχους ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, η πρώτη διαδρομή εκτός πόλης και ο σωστός σχεδιασμός των απαραίτητων φορτίσεων αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος του συνολικού σχεδιασμού των διακοπών.

Βασικό μέρος του σχεδιασμού είναι ο εντοπισμός, πριν από το ταξίδι, των σημείων φόρτισης όχι μόνο στη διαδρομή που έχει επιλεγεί αλλά και στον τελικό προορισμό και ο αντίστοιχος προγραμματισμός της φόρτισης, ανάλογα με τη δυνατότητα της μπαταρίας που διαθέτει το όχημα.

Η Blink, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα της διάθεσης προιόντων και υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο αστικής φόρτισης με περισσότερα από 300 σημεία φόρτισης. Επιπρόσθετα, οι οδηγοί κατά τη διάρκεια των Πασχαλινών του διακοπών μπορούν να αναζητήσουν και να εντοπίσουν στον χάρτη τους πλησιέστερους σταθμούς φόρτισης Blink μέσω της εφαρμογής Google Maps και στη συνέχεια να φορτίσουν το όχημά τους απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εξόρμησή τους ή ρτη δραστηριότητα που έχουν επιλέξει.

Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται κυρίως από την ισχύ του σταθμού φόρτισης και από το ίδιο το ηλεκτρικό όχημα. Κάθε ηλεκτρικό όχημα έχει συγκεκριμλενη δυνατότητα απορρόφησης ισχύος φόρτισης, συνήθως από 3.7kW έως 22kW για φόρτιση με εναλλασόμενο ρεύμα. Με βάση τα παραπάνω και ανάλογα τον τύπο της μπαταρίας ο χρόνος φόρτισης κυμαίνεται από 15 λεπτά έως 3,5 ώρες.

Για τον υπολογισμό του κόστους φόρτισης και τις δυνατότητες πληρωμής, οι οδηγοί, πριν από το ταξίδι, θα πρέπει να ενημερωθούν για τις τιμές και για τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμήες. Η Blink προσφέρει μια απλή και εύκολη δυνατότητα πληρωμής μέσω του ηλεκτρονικού λογαριασμού στην εφαρμογή Blink Mobile, η οποία λειτουργεί ουσιαστικά ως ψηφιακό πορτοφόλι και στο οποίο μεταφέρονται τα χρήματα και γίνεται κάθε φορά η πληρωμή του ποσού χρέωσης για τη φόρτιση του ηλεκτρικού οχήματος. Ο τρόποε πληρωμής μάλιστα είναι ίδιος για όλους τους σταθμούς φόρτισης Blink, παρέχοντας στους οδηγούς τη μέγιστη ευκολία στο ταξίδι τους.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Blink, για IOS και Android, εδώ: https://blinkcharging.gr/ev-odigos/blink-mobile/. Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να δείτε όλα τα σημεία φόρτισης, καθώς αυτά εμφανίζονται αναλυτικά στον χάρτη. Για κάθε σημείο φότρισης αναγράφεται η ακριβής διεύθυνση της τοποθεσίας του φορτιστή και παρέχονατι σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα του σταθμού φόρτισης.

Η Blink Charging Co. είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα της διάθεσης προιόντων και υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Το Μάιο του 2019, η Blink ανακοινώνει την είσοδό της στην αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης, με αφετηρία την Ελλάδα, εξασφαλίζοντας διείσδυση στις ευρωπαικές αγορές ακριβώς τη στιγμή που αναπτύσσεται ταχύτατα η φόρτιση ηλεκτρικών πχημάτων και γίνεται επιτακτική η ανάγκη για φόρτιση.

Η Blink Charging Hellas επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του μοντέλου αστικής φόρτισης, με βασικό μέλημα την απροβλημάτιστη φόρτιση, η οποία πραγματοποιείται καθώς ο οδηγός απολαμβάνει το καθημερινό του πρόγραμμα, χωρίς να παρεκκλίνει από αυτό.

Με τη Blink φορτίζετε εύκολα και γρήγορα το ηλεκτρικό σας όχημα, βοηθώντας ταυτόχρονα στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στη μείωση των επιπέδων θορύβου των αστικών κέντρων.

Η Globalsat, ως εμπορικός αντιπρόσωπος της Blink Charging Hellas, αναπτύσσει το δίκτυο των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Blink στην Ελλάδα, μέσω του εξειδικευμένουν τμήματος εταιρικών πελατών της. Στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλλει στο άνοιγμα της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των χρηστών τους και των επιχειρήσεων στην ηλεκτροκίνηση και στη διαθεσιμότητα σημείων επαναφόρτισης, όπου και όποτε τα χρειάζονται. Ο Όμιλος Globalsat-Teleunicom αποτελεί μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες της ελληνικής αγοράς, στην αντιπροσωπεία, διανο,ή και διάθεση ηλεκτρνικών και τεχνολογικών προιόντων και υπηρεσιών.

 

Comments are disabled.