Η Globalsat εισέρχεται στο χώρο του Internet of Things


Η Globalsat εισέρχεται στο χώρο του Internet of Things (IoT)  και παρέχει ολοκληρωμένες και καινοτόμες, τεχνολογικές, ψηφιακές λύσεις.

Η Globalsatπου αποτελεί μέλος του Ομίλου εταιρειών AUDIOVISUAL, αναζητώντας συνεχώς νέες λύσεις σε Β2Β προϊόντα και υπηρεσίες, εισέρχεται στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο του Internet Of Things (IoT), με σκοπό να διευρύνει τον κύκλο των συνεργασιών της με κορυφαίες εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και να προσφέρει ολοκληρωμένες και ανταγωνιστικές ψηφιακές λύσεις. Για την παροχή end-to-end IoT λύσεων η Globalsat προχώρησε σε συμφωνία με την Vodafone Innovus, θυγατρική της Vodafone Ελλάδας, με σκοπό να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει η πρωτοποριακή IoT πλατφόρμα της.

Το Internet Οf Things αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα στον χώρο της τεχνολογίας. Πρόκειται για λύσεις μέσω των οποίων διάφορες ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές και άλλες συσκευές επικοινωνούν, ώστε να διασυνδέονται μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν δεδομένα, συγκεντρώνοντας αυτά σε μία πλατφόρμα προς αξιοποίηση της εκάστοτε επιχείρησης.

Με τη συμφωνία της Globalsat με την Vodafone Innovus, η Globalsat αποκτά πλήρη πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες που παρέχει η πλατφόρμα ΙοΤ και τις οποίες μπορεί να αξιοποιεί για να σχεδιάζει, να υλοποιεί και να παρέχει στις ελληνικές επιχειρήσεις τις πλέον σύγχρονες και ολοκληρωμένες τεχνολογικές ΙοΤ υπηρεσίες, με σκοπό να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να ψηφιοποιήσουν τις λειτουργίες τους. Με ένα ευρύ σύνολο εφαρμογών, συνδεσιμότητας δικτύου, αυτοματισμού και προηγμένης επικοινωνίας, business insights και ανάλυσης δεδομένων αλλά και ασφάλειας που προσφέρει η πλατφόρμα IoT της Vodafone Innovus, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υλοποιούν και να επιταχύνουν λύσεις IoT, να προσφέρουν στους πελάτες τους αξιοσημείωτες νέες δυνατότητες, καθώς και να επιτυγχάνουν επιχειρηματικά οφέλη με στοχευμένες λύσεις.

Οι λύσεις ΙοΤ εκτείνονται σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως Βιομηχανία, Γεωργία, Τουρισμός, Μεταφορές, Ασφάλειες, Ναυτιλία, Λιανικό Εμπόριο, Χονδρική Αγορά, Leasing ενώ υποστηρίζουν και End-To-End λύσεις για Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities), Έξυπνους Πολίτες (Smart Citizens), Ιατρικές συμβουλές και άμεση αντιμετώπιση περιστατικών και άλλα.

Ο Γενικός Δ/ντής της Globalsat κος Κώστας Αγραφιώτης δήλωσε για τη νέα συνεργασία: «Είναι γεγονός πως η επόμενη βιομηχανική επανάσταση είναι το Internet of Things. Στην Globalsat πιστεύουμε ότι το ΙοΤ θα μεταμορφώσει επιχειρηματικούς κλάδους και είμαι ιδιαίτερα περήφανος που είμαστε πλέον στην αγορά αυτή. Στην αγορά θα πρωταγωνιστήσουν εταιρείες και επαγγελματίες που θέλουν να αξιοποιήσουν και να εξελίξουν τις απεριόριστες δυνατότητες που τους παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία και εμείς είμαστε πλέον έτοιμοι να τους υποστηρίξουμε σε αυτό, αξιοποιώντας την εμπειρία μας σε Β2Β Επαγγελματικές Λύσεις καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρει η κορυφαία IoT πλατφόρμα της Vodafone Innovus. Η συμφωνία με την Vodafone Innovus μας τιμά και έρχεται ως επιστέγασμα της εξαιρετικής δουλειάς και αδιάκοπης προσπάθειας που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Το μέλλον της βιομηχανίας και του επιχειρείν είναι ψηφιακό και στόχος μας οι εταιρείες και οι πόλεις να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει το κύμα αυτό».

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Innovus δήλωσε: «Εμείς στη Vodafone Innovus πιστεύουμε σε μία ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος, η οποία χάρη στις υψηλές ταχύτητες και το Internet of Things, θα φέρει απεριόριστες νέες δυνατότητες για τις επιχειρήσεις και την οικονομία, όπως ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Το μέλλον θα είναι συναρπαστικό και στόχος μας είναι μέσα από τις τεχνολογίες μας, να βοηθήσουμε όλους να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτό. Η συνεργασία της Vodafone Innovus με την Globalsat με στόχο την παροχή των πλέον σύγχρονων και ολοκληρωμένων τεχνολογικών ΙοΤ endtoend υπηρεσιών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων, ώστε να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνίστηκες σε ένα διεθνές περιβάλλον, εκπληρώνει τον εταιρικό μας σκοπό».

Οι λύσεις αυτές περιλαμβάνουν «έξυπνες» IoT συσκευές, παγκόσμια συνδεσιμότητα, ασφαλή IoT υποδομή, πλούσια Web/mobile UI και ολοκληρωμένες υπηρεσίες εγκατάστασης & τεχνικής υποστήριξης. Η IoT πλατφόρμα της Vodafone Innovus έχει σχεδιαστεί με τεχνολογίες αιχμής εξ΄ ολοκλήρου από την ίδια την εταιρεία και φιλοξενείται σε ένα ασφαλές Data center. Είναι ασφαλής, αξιόπιστη, service-oriented και multi-tennant και παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης εκατοντάδων χιλιάδων assets σε πραγματικό χρόνο.

Σχετικά με την Globalsat

Η GLOBALSAT είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες – διανομείς προϊόντων τεχνολογίας, οικιακών μικροσυσκευών και αυτοματισμού γραφείου στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα δραστηριοποιείται στη διανομή προϊόντων κινητής τηλεφωνίας και πληροφορικής, ειδών σπιτιού και μικροσυσκευών, εικόνας και ήχου, ειδών και εργαλείων κήπου, παιχνιδιών. H εταιρεία συνεργάζεται, σε αρκετές περιπτώσεις και κατ’ αποκλειστικότητα, με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας, των οποίων τα προϊόντα διαθέτει στην ελληνική αγορά και τους τελικούς καταναλωτές της, μέσω του δικτύου συνεργατών της. Επιπλέον η GLOBALSAT παρέχει Β2Β επαγγελματικές λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Το portoflio των προτάσεων περιλαμβάνει προϊόντα τεχνολογίας όπως κινητή τηλεφωνία, επαγγελματικές οθόνες και τηλεοράσεις, projectors, εκτυπωτές και λοιπά περιφερειακά, ξενοδοχειακός εξοπλισμός, τηλεφωνικά κέντρα. Τελευταία, έχει εισέλθει και στο χώρο της παροχής υπηρεσιών μέσω της υπηρεσίας ασφαλείας Samsung Knox, καθώς επίσης και της απόκτησης της επαγγελματικής πλατφόρμας IoT της Vodafone Innovus.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χαραλαμπάκη Γιώτα, Marketing Manager Globalsat
giota.charalampaki@globalsat.gr

Λίγα λόγια για την Vodafone Innovus:

Η Vodafone Innovus, 100% θυγατρική εταιρεία της Vodafone Ελλάδας, είναι ένας πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων ΙοΤ, που με σταθερή προσήλωση στην καινοτομία μέσω της ανάπτυξης προηγμένων λύσεων, αναγνωρίζεται ευρύτερα από πολλούς αναλυτές της αγοράς ως σημαντικός εταίρος του Vodafone Global IoT, προσφέροντας λύσεις ΙοΤ και NB-IoT για πελάτες σε παγκόσμια κλίμακα.

Comments are disabled.