Καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις από την Greenvolt Next, για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων.


Ο Όμιλος Greenvolt, πρωτοπόρος στην Ευρώπη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαθέτοντας εξειδικευμένες λύσεις ηλεκτροπαραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας καθώς και μονάδες παραγωγής από βιομάζα, ανακοίνωσε πρόσφατα την είσοδό του στην ελληνική αγορά σε συνεργασία με τον ‘Ομιλο Globalsat, που ηγείται στη διανομή και διαχείριση προϊόντων και λύσεων τεχνολογίας, με τη δημιουργία της εταιρείας Greenvolt Next Greece.

Με την Ελλάδα να αποτελεί τον 4ο σταθμό της επέκτασης της Greenvolt στον τομέα της κατανεμημένης ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές (Distributed Generation), η Greenvolt Next Greece παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πράσινης ενέργειας για τη σύγχρονη επιχείρηση, που καλύπτουν πλήρως τις ενεργειακές της ανάγκες από την παραγωγή έως την κατανάλωση, τη φόρτιση, την αποθήκευση και την παρακολούθηση της ενέργειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Greenvolt Next εφαρμόζει στην ελληνική αγορά καινοτόμες λύσεις ηλιακής ενέργειας, μέσω των οποίων, οι επιχειρήσεις σήμερα μπορούν να παράγουν τη δική τους πράσινη ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα η αξία του λογαριασμού ρεύματός τους μειώνεται. Έτσι, η επιχείρηση καλύπτει την ενέργεια που καταναλώνει , ενώ παράλληλα της δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το δίκτυο για έμμεση αποθήκευση της πράσινης ενέργειας που παράγει το φωτοβολταϊκό της σύστημα.

 

Η λύση Solar PPA Zero Investment.

Η λύση Solar PPA – Zero Investment, είναι η πρόταση που διαφοροποιεί και ξεχωρίζει την Greenvolt Next στην ελληνική αγορά καθώς μέσω αυτής, η επιχείρηση μειώνει το ενεργειακό της κόστος και το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, χωρίς καμία επένδυση. Η Greenvolt Next επενδύει στην επιχείρηση, αναλαμβάνοντας όλα τα κόστη από την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος, μέχρι τη λειτουργία του και τη συντήρησή του. Η επιχείρηση, με μηδενική επένδυση από πλευράς της, εστιάζει στην ανάπτυξή της και αναλαμβάνει όλα τα οφέλη της συνεργασίας.

Με τη λύση Solar PPA Zero Investment, δεν απαιτείται επένδυση από την επιχείρηση, διατηρείται συνεπώς ανέπαφος ο οικονομικός της προγραμματισμός ενώ ταυτόχρονα η αξία των παγίων στοιχείων της αυξάνεται λόγω της Φ/Β εγκατάστασης. Η εξειδικευμένη ομάδα της Greenvolt Next αναλαμβάνει όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου από τις κατασκευαστικές άδειες, τη μελέτη, το σχεδιασμό, την εγκατάσταση, όλα τα λειτουργικά κόστη καθώς και όλος το ρίσκου του έργου και της επένδυσης.

Η επιχείρηση συνάπτει μόνο τη σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια λαμβάνει την παραγόμενη ηλιακή ενέργεια με έκπτωση τιμής. Η Greenvolt Next αναλαμβάνει τη συντήρηση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, με στόχο τη μεγιστοποίηση της παραγωγής ηλιακής ενέργειας.

Μέσω της λύσης επιτυγχάνεται συγχρονισμός της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη Φ/Β εγκατάσταση και της κατανάλωσης της επιχείρησης, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των Ρυθμιστικών τελών στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας, με την επιχείρηση να συμβάλλει σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση και να μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και τις εκπομπές Co2.

Η λύση Solar PPA – Zero Investment, απευθύνεται σε μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας και επιθυμούν να ενσωματώσουν στις κτιριακές τους υποδομές, τεχνολογίες ηλεκτροπαραγωγής με ΑΠΕ και να μειώσουν τα ενεργειακά τους κόστη.

Σήμερα, η πράσινη μετάβαση αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους, με τους στρατηγικού στόχους καθώς και τις χρηματοδοτήσεις, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, να κατευθύνονται προς την εφαρμογή ολοκληρωμένων ενεργειακών λύσεων.

Στην Ελλάδα, τόσο οι εφαρμογές ελέγχου και εξοικονόμησης ενέργειας, όσο και η λύση Solar PPA Zero Investment, αφορούν στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα, στα οποία το ενεργειακό κόστος είναι κεντρικό στη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, στη βιομηχανία (μονάδες παραγωγής, κατεψυγμένα τρόφιμα, αλιεία, παραγωγή καταναλωτικών αγαθών), ΄που στην παρούσα διεθνή συγκυρία, το κόστος της ενέργειας επηρεάζει άμεσα την παραγωγή και την τιμολόγηση των αγαθών, στους κλάδους αυτοκινήτου, μεταφορών και logistics, στις αλυσίδες λιανικής καθώς και στην εκπαίδευση (ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια) και στην υγεία (ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές), όπου οι επιχειρήσεις παρουσιάζουν υψηλά κόστη ενέργειας.

 

Η λύση Solar EPC.

Η λύση Sola EPC προϋποθέτει ότι η επένδυση γίνεται από την πλευρά του πελάτη. Σε αυτή την περίπτωση, ο πελάτης χρηματοδοτεί την εγκατάσταση του φωτοβολταΙκού συστήματος και η εξειδικευμένη ομάδα της Greenvolt Next αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες για την αδειοδότηση, τη μελέτη, το σχεδιασμό και τη κατασκευή. Η ποιότητα της εγκατάστασης διασφαλίζεται από την ομάδα και η παράδοση της εγκατάστασης γίνεται ακριβώς πριν την έναρξη της λειτουργίας του φωτοβολταϊκού συστήματος.

Η Greenvolt Next με τις πράσινες λύσεις που προσφέρει, υποστηρίζει τον ενεργειακό μετασχηματισμό των εταιρειών και συμβάλλει στη μείωση του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Διαθέτει διεθνή εμπειρία και εξειδικευμένη ομάδα για την ανάπτυξη και παράδοση Β2Β φωτοβολταϊκών λύσεων και αναλαμβάνει όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου, από τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση μέχρι την παράδοσή του στον πελάτη. Η μελέτη και ο σχεδιασμός καλύπτει πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε πελάτη και των συνθηκών που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του.

Η Greenvolt Next, θα βρεθεί στην έκθεση Forward Green, στη Θεσσαλονίκη, στις 8-10 Ιουνίου, που έχει ως στόχο να συμβάλλει στην εφαρμογή μιας νέας επιχειρηματικής αντίληψης για τη χώρα, βασισμένη στην κυκλική οικονομία, την πράσινη ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων για βιώσιμη ανάπτυξη και εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Comments are disabled.