The New Logic of Work: Οι ολοκληρωμένες λύσεις που χρειάζεστε για ένα σύγχρονο υβριδικό περιβάλλον εργασίας.


Ο όρος «υβριδική εργασία» μπήκε στις ζωές μας σχετικά πρόσφατα. Ουσιαστικά θα λέγαμε ότι μπήκε κάπως αναγκαστικά και απότομα με την πανδημία του κορονοϊού. Οι επιχειρήσεις έπρεπε να βρουν ένα τρόπο να συνεχίσουν να είναι παραγωγικές κι έτσι ένα νέο μοντέλο, το οποίο λειτουργούσε ήδη για κάποια χρόνια στο εξωτερικό, ήρθε και στα μέρη μας.

Η ταχύτητα με την οποία περάσαμε στην «εργασία 2.0» ήταν συγκλονιστική. Μέσα σε λίγους μήνες χιλιάδες επιχειρήσεις αφομοίωσαν αρχικά την τηλεργασία και στη συνέχεια πέρασαν στο υβριδικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοί τους έχουν την ευελιξία να δουλεύουν μερικές ημέρες από το σπίτι τους και τις υπόλοιπες από το γραφείο, χωρίζοντας έτσι την εβδομάδα στη μέση.

Η μεγάλη διαφορά του υβριδικού με το παραδοσιακό μοντέλο εργασίας είναι πως στο πρώτο οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους από όποιο μέρος θέλουν, ενώ έχουν την ευελιξία να εργαστούν και σε διαφορετικές ώρες μέσα στην ημέρα. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι λειτουργικό ένα τέτοιο μοντέλο, είναι να υπάρχουν οι πλέον σύγχρονες και αποδοτικές λύσεις στις επιχειρήσεις, για τη δημιουργία και υποστήριξή του.

Aυτό ακριβώς προσφέρει ο Όμιλος εταιρειών Globalsat – Teleunicom, σε συνεργασία με την Ελβετική εταιρεία Logitech, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες περιφερειακών και πρωτοποριακών συστημάτων τηλεδιάσκεψης παγκοσμίως.

Η επιλογή των κατάλληλων περιφερειακών

Eίναι χαρακτηριστικό πως οι εντατικοί χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, πατούν περισσότερα από 11.000 πλήκτρα καθημερινά ή 3 εκατομμύρια τον χρόνο στο πληκτρολόγιό τους και κάνουν ταυτόχρονα 4.000 κλικ στο ποντίκι τους, καθημερινά. Τα ζητούμενα, λοιπόν, στα σύγχρονα περιφερειακά είναι η διάρκεια, η απόδοση και η εργονομία. Ίσως σε αυτά – ειδικά όταν μιλάμε για περιβάλλον εργασίας – να προσθέταμε και τον μηδενικό θόρυβο.

Η Logitech, λοιπόν, όχι μόνο διαθέτει τις πλέον σύγχρονες, καινοτόμες σειρές εργονομικών πληκτρολογίων και ποντικιών, ιδανικών για επιχειρήσεις, αλλά έχει εισάγει και την αποκλειστική τεχνολογία SilentTouch, που εξαλείφει πάνω από το 90% του θορύβου που δημιουργεί το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, προσφέροντας την ίδια αίσθηση κλικ και πληκτρολόγησης, χωρίς τους ενοχλητικούς ήχους κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Από το 2015, η συγκεκριμένη εταιρεία και τα brand της έχουν κερδίσει πάνω από 250 βραβεία σχεδίασης από σημαντικούς οργανισμούς και εκδόσεις σχεδίασης ανά τον κόσμο. Επιπρόσθετα η Logitech έχει αναγνωριστεί δύο φορές, το 2018 και το 2020, ως μία από τις 10 κορυφαίες και πιο καινοτόμες εταιρείες στον τομέα της σχεδίασης, παγκοσμίως.

Ταυτόχρονα έχει κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά τη σειρά Master, μια σειρά προϊόντων που απελευθερώνουν τις ικανότητες στη δημιουργία και την εκτέλεση εργασιών. Τα προϊόντα MX, που έχουν κατασκευαστεί για εργονομική άνεση, με έξυπνο οπίσθιο φωτισμό, κύλιση MagSpeed, αισθητήρες ανίχνευσης σε γυαλί, γρήγορη φόρτιση με USB-C, τεχνολογία Easy Switch σε έως και 3 συσκευές, συμβατότητα με πολλά λειτουργικά συστήματα, FLOW για εργασία σε πολλές συσκευές και εξατομικεύσεις βάσει εφαρμογής, μεγιστοποιώντας τη ροή εργασίας των έμπειρων ψηφιακών δημιουργών.

Επιπρόσθετα στη Logitech, τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία χρήστη και να ελαχιστοποιούν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ένα μέρος των πλαστικών μερών των πληκτρολογίων είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένες συσκευές που βρίσκονται στο τέλος του κύκλου της προϊοντικής τους ζωής (PCR). Η θήκη αλουμινίου για τα πληκτρολόγια είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών, που παράγεται με ανανεώσιμη ενέργεια και όχι με ορυκτά καύσιμα, για χαμηλότερο αντίκτυπο άνθρακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων Logitech έχει μειωθεί στο μηδέν υποστηρίζοντας τη δασοκομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις κοινότητες που επηρεάζονται από το κλίμα.

Η σημασία της μέγιστης απόδοσης σε εικόνα και ήχο

Στο υβριδικό μοντέλο εργασίας, οι κλήσεις με κάμερα παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Έτσι, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βλέπουν και να ακούν καθαρά τους συναδέλφους τους, προκειμένου η εργασία τους να κυλά όσο πιο ομαλά και αποδοτικά γίνεται. Κι εδώ η Logitech διαθέτει τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογικά λύσεις εικόνας και ήχου. Οι Logitech web κάμερες επιλέγονται από το 67% των επαγγελματιών παγκοσμίως και οι κάμερες τηλεδιάσκεψης έχουν φέρει την Ελβετική εταιρεία στην πρώτη θέση διεθνώς, καθώς το 51% των επιχειρήσεων αξιοποιούν τα προϊόντα της στην καθημερινή τους λειτουργία.

Οι webcams της σειράς Brio και τα ακουστικά Zone Vibe αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των χρηστών όταν εργάζονται από το σπίτι, ενώ εκσυγχρονίζουν τις εμπειρίες εργασίας. Οι webcams δημιουργούν ποιότητα ήχου και βίντεο εταιρικού επιπέδου, εξατομίκευση και πιο συναρπαστική εμπειρία σε βιντεοκλήσεις. Η νέα σειρά webcams της Logitech, Brio 500, προσφέρει τη νέα λειτουργία Show Mode που διευκολύνει την κοινή χρήση σκίτσων ή άλλων φυσικών αντικειμένων στο γραφείο. Με ένα καινοτόμο σύστημα στήριξης και ενσωματωμένο αισθητήρα, επιτρέπει στους χρήστες να κλίνουν την κάμερα προς τα κάτω για να εστιάσουν σε αντικείμενα ενώ η κάμερα έχει τη δυνατότητα αυτόματης αναστροφής της εικόνας για να αποδώσει τον σωστό προσανατολισμό σε βιντεοκλήσεις.

Παράλληλα, η νέα σειρά Zone Vibe της Logitech είναι τα πρώτα ασύρματα ακουστικά στην αγορά που συνδυάζουν επιδόσεις επαγγελματικού επιπέδου με άνεση, στυλ και οικονομική προσιτότητα. Έχουν σχεδιαστεί για να είναι άνετα για ολοήμερη συνεργασία απομακρυσμένα, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες ήχου κατά τη διάρκεια των video κλήσεων.

Το meeting room που κάθε εταιρεία έχει ανάγκη

Ο εξοπλισμός των χώρων συναντήσεων με σύγχρονα συστήματα τηλεδιάσκεψης που επιτρέπουν την εύκολη ενσωμάτωση και εγκατάσταση, τη δυνατότητα της εύκολης διαχείρισης και χρήσης, τη σταθερότητα στη λειτουργία αλλά και τον γρήγορο ρυθμό απόσβεσης της επένδυσης, είναι βασικό ζητούμενο για την κάθε επιχείρηση που έχει μεταβεί στη νέα ψηφιακή εποχή.

Η λύση Rooms, της Logitech, την οποία προτείνει η Globalsat στους εταιρικούς της πελάτες, διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που απαντούν στις ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης: έχει σταθερότητα στην λειτουργία, ευκολία στην χρήση, έχει πλήρως ενσωματωμένα τα συστήματα Teams, Zoom και Google Meet, χωρίς να απαιτείται η σύνδεση με υπολογιστή, επιτρέπει τη διαχείριση από ένα σημείο, παρέχει ασφάλεια στις επικοινωνίες και δεν απαιτεί τη σύνδεση από εξειδικευμένο τμήμα IT της εταιρείας.

Tο σύστημα Rooms αποτελείται από πέντε βασικά στοιχεία:

1. Το κατάλληλο προϊόν κάμερας-ηχείου-μικροφώνων, ανάλογα με τα τετραγωνικά αλλά και τη μορφολογία του meeting room.

2. To σημείο ελέγχου του συστήματος.

3. Το Room booking panel, που εγκαθίσταται σε κάθε χώρο.

4. Τα περιφερειακά αξεσουάρ, τα οποία ενισχύουν τον ήχο και την εικόνα.

5. Την άδεια χρήσης λογισμικού, όπως το Microsoft 365, το Zoom ή το Google Workspace, έτσι ώστε να είναι εφικτή η σύνδεση στις τηλεδιασκέψεις.

Το σύστημα Rooms, δημιουργεί μία αυτόνομη αίθουσα, με το δικό της «λογαριασμό» και calendar, ορατή ως «location» από όλους τους χρήστες του οργανισμού, με ένα απόλυτα σταθερό και αξιόπιστο σύστημα, κορυφαία ευχρηστία, υψηλής ποιότητας ήχου και εικόνας και χωρίς να απαιτεί την ύπαρξη υπολογιστή από τους χρήστες. Η έμπειρη ομάδα της Globalsat προτείνει εξατομικευμένες λύσεις, για τις διαφορετικές ανάγκες της κάθε επιχείρησης, έτσι ώστε το σύστημα Rooms, να απαντά στις απαιτήσεις των χρηστών του.

Ο συνεργάτης που θα σας συνοδεύσει στην ψηφιακή εποχή!

Comments are disabled.